Kolme hyvää asiaa juuri nyt – blogihaaste

Blogisisko Jutta oblik:sta heitti minulle tämän Kolme hyvää asiaa juuri nyt – haasteen.  

Sepäs vasta oli mukava yllätys, joten ei muuta kuin vastaamaan. Tällaisia en ole kauheasti tainnut itsestäni aikaisemmin kertoillakaan. Tai ehkä joitain aiheita näistä olen sivunnut. Tai ainakin ehkä joskus joku jotain tällaista on rivien välistä lukenut. Tai sitten ehkä yllätytte.

 

KOLME HYVÄÄ ASIAA PÄIVÄSSÄNI

Ovat normaalisti todellakin aivan tavallisia arkisia asioita. Juhlat erikseen – niitä rakastan aina.

Aamulla: Valo, kahvi, Turun Sanomat. Ihanaa, kun nyt on jo vähän valoisaa puoli seitsemältä, jolloin kelloni soi. Nousen aina reippaasti heti ylös. Kahvia tarvitsen aivojen ja ajatusten herättämiseen, mutta TS:n harras lukeminen pitää minut aika hiljaisena aamuisin. Ei musta siis kyllä aamupalapöydässä paljon seuraa olla. Se ei silti tarkoita, että olisin ankealla mielellä. Viikolla juodaan suodatinkahvia ja viikonloppuna nespressoa.

Päivällä: Ehdottomasti parasta päivällä on, jos ehdimme kesken työpäivän treffata miehen kanssa lounaalla Mamissa. Silloin olen vireystilaltani parhaimmillani ja hyvää seuraa. Voi, miten päivä tuntuu silloin sujuvan sutjakkaasti, kun on ehditty treffeille <3  Syömme aina salaattilounaan.

Illalla: Kun kaikki askareet on tehtynä, on ihana kellahtaa suihkunraikkaana miehen viereen nukkumaan. Aivan lähelle. Tästä olen onnellinen joka ilta. Aivan paras hetki. (Vaikka hetken päästä mun onkin jo kuuma ja otan vähän etäisyyttä 😉 Tämä ikä.)

 

KOLME HYVÄÄ ASIAA MINUSSA

Tehokkuus ja tekemisen meininki. Menetän helposti ajan ja paikan tajun, kun innostun ideoimaan ja tekemään. Pääsen helposti sellaiseen flowhun, että oksat pois. Ei siinä paljon nokka tuhise, kun valmista syntyy. Tätä taitoa monet ovat kehuneet. Tehokkuutta edesauttaa usein se, että olen myös päättäväinen – varma valinnoistani ja (yleensä) hyvin tyytyväinen päätöksiini. En vempuloi useinkaan eri vaihtoehtojen välillä vaan tiedän, mitä haluan ja tavoittelen sitä sinnikkäästi.

Aitous ja välittäminen. Jonkunlainen ihmisläheisyys. Ihmisten on yleensä hirveän helppo tulla juttelemaan mulle. Aivan vieraatkin saattavat pyytää kaupassa makutuomariksi tai kysyä apua johonkin. Luottavat heti. Mies nostaa aina aitouden ja oikeudenmukaisuuden mun parhaiksi puoliksi. Aitouteen voitte luottaa täällä blogissakin. Jos jostakin vinkkaan, niin olen oikeasti silloin sen tuotteen tai yrityksen takana.

Kodinrakentaja ellen peräti -hengetär. Visuaalinen silmäni rakentaa viihtyisän kodin joka paikkaan. Mulla on usein matkoillakin mukana vaikka esim. oma pöytäliina ja kangasservetit, joilla loihdin paikkaan kuin paikkaan kodin tunnun. Siirtelen surutta huonekalut oman mieleni mukaan, esimerkiksi pöydän aina ikkunan eteen (tai jos mahdollista ulos) ja tuolit kohti ikkunaa. Vietämme paljon aikaa ruokapöydässä ja ulos on ehdottomasti aina ja koko ajan nähtävä. Siirrän myös mielestäni ylimääräiset tai rumat esineet piiloon, sillä silmän täytyy levätä vieraillakin mailla. (Meniköhän tämä jo jonkun mielestä nyt negatiiviseksi piirteeksi 😉 )

 

KOLME HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI

Perhe, perhe ja perhe – jos vastaisin niin kuin kiinteistönvälittäjät kysyttäessä, mikä on tärkein tekijä asunnon hinnan määrityksessä (sijainti, sijainti sijainti). Olen niiiiin perhekeskeinen ihminen, että perhe tulee kyllä aina ensin – kaikessa.

Mies, Poika, Tytär. Siinähän ne kolme hyvää elämäni asiaa ovat – siinä järjestyksessä kuin olen heidät oppinut tuntemaan 😉 Mies on kulkenut rinnalla pian 37 vuotta, Poika ja Tytärkin lähes 30 vuotta…

Ja mehän olemme yhdessä TIIMI.

Jos nyt en kuitenkaan yritä luistella tästä kysymyksestä liian helpolla, niin sanotaan nyt sitten, että kolme hyvää ovat perhe, koti (josta top 5 edellisessä postauksessa ja tietenkin toista sataa muutakin postausta – tervetuloa tutustumaan) ja matkustaminen. Matkustamisessa on kivaa jo sen odottaminen – (ja tietty korkkauksen arvoinen on jo se varauksen tekeminen – jee, päätös on tehty, liput ja majoitus varattu!!). Siihen kuuluu sellainen etukäteen fiilistely, suunnittelu, kuvien katseleminen netistä tai aikaisemmilta matkoilta ja myös pakkaaminen (tsekkaahan mun hiottu pakkauslista tästä).  Mutta parasta toki on itse matkalla olo ja siihen liittyvä rentous.  Koska yleensä menemme tuttuun paikkaan, jossa palaset loksahtelevat heti kohdilleen (kauppa löytyy, gluteenitonta löytyy, kämppä tuttu, homma toimii, osaat kulkea julkisilla, tiedät hyvät kahvilat ja rantarutiinit, jne), niin loma voi alkaa. Koko muu maailma unohtuu, kännykkä vielä kiinni ja velvoitteet loppuu. Niin ja kivaa on vielä jälkifiilistely ja myhäily kuvien kera armaan kotiinpaluun jälkeen. Taas kun on niiin good to be home, koska oma sänky, oma vessa – onko parempaa…?

KOLME HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ(KIN) VUONNA

Matkat. Noh, kun nyt oli puhetta matkoista, niin Rooman matka keväälle on jo tilattu 🙂 Ja uskon, että pian varataan se toinenkin suosikkikohteemme, Nizza, uimakelien vuoksi syksylle.

Erilaiset perinteet. Perheenjäsenten synttärit, vaput, juhannukset, mökkiviikot, hääpäivä, joulut, perjantain kuohuvat, lounastreffit, kokkausillat… Kaikki sellaiset sovitut jutut, joista pidetään porukalla kiinni. Ovat kalenterissa, tehdään aina samalla tavalla, pidetään samoja kuvioita ja kiemuroita arvossaan. Siihen saattaa liittyä ehkä aina samat vaatteet, nostalgiset korut ja kellot, astiat, sama pöytä baarissa, sama teema, sama ruoka, sama hulabaloo. Ihanaa – tykkään. Arvostan, rakastan.

Uusia juttuja. Viime aikoina olen joka vuosi opiskellut jotain uutta (kuten pari sisustuskurssia ja pukeutumisen stailaus), tai aloittanut jotain uutta (kuten bloggaus). Jälleen olemme niin mukavia yhteisiä suunnitelmia tässä miehen kanssa mietiskelty, että oikein hykerryttää.

 

KOLME HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI

Sisustuksen tyyli. Ei ihan tavallinen. Persoonallinen. Meidän näköinen. Sekoitus eri vuosikymmeniltä. Tarkoin harkittuja ostoksia – onnistuneita sellaisia, jotka ovat kulkeneet mukana pitkään, seurana vanhoja perittyjä esineitä ja mausteena uskomattomia kirppislöytöjä. Mielestäni otan myös varsin mukiinmeneviä kuvia.

Turinat ja tarinat. Kirjoittaminen on mulle mieluisaa puuhaa ja niinpä tarinat  kuuluvat olennaisesti postauksiini. Niin sisustukseen, keliaakikkona olemiseen kuin kaikkeen muuhunkin. Vaikka mielelläni katselenkin kauniita kuvia, viehättää minua muidenkin blogeissa erityisesti se teksti ja ne tarinat siellä kuvien välissä.

Kiitos teille kaikille ihanille kommentoijille, jotka olette ihan selvästi jaksaneet myös lukea mun juttuja <3

Hyvä henki. Arvostan kovasti kaikkea saamaani palautetta, joten liitän hyvillä mielin tähän kolmanneksi blogihaasteen minulle heittäneen Jutan sanat, joilla hän esitteli blogini näin ihanasti: Tässä blogissa on hyvä henki. Sitä on vaikea selittää, mutta se tuntuu. Helposti lähestyttävä tapa kirjoittaa arkisistakin asioista. Kirppislöytöjä ja kodikasta tunnelmaa hyvässä sopusoinnussa.

 Kiitos, Jutta, tästä haasteesta ja lämminhenkisestä blogini esittelystä <3  Oli ilo osallistua tähän.

Celia C

 

Short summary: This was a challenge my blog sister Jutta threw at me. It was about listing three good things about

 • my day (morning coffee, lunch date, going to bed) 
 • me (efficient, genuine, home maker)
 • my life (family, home, traveling)
 • this year (travel plans, traditions, some new plans)
 • my blog (style, stories, spirit)

14 Comment

 1. Olipa mukava lukea postauksesi läpi. Jännä juttu, miten sanojen välistä alkaa piirtyä mieleen kuvia: Ihmiset näyttäytyvät ja paikat ilmestyvät kohdilleen. Värit alkavat tulla entistä selvemmiksi ja tunnelma tiivistyy. Palaset vaan loksahtelevat kohdilleen. Mukavaa viikkoa!

  P.S Minulla on matkalla aina mukana omat kynttilät ja viinipullonavaaja. Seuraavaa reissua odotellen.

  1. Kiitos, Titta <3 Olisi muuten kiva kuulla, miten sinä vastaisit. Nappaahan haaste itsellesi, ellet ole jo vastaavaa tehnyt!
   Juu, kyllä kynttilöiden ja viinipullonavaajan saatavavuus täytyy varmistaa 😉

 2. Kati Laituri says: Vastaa

  Ihanaa lukea ja toisaalta vähän puistattavaa, sillä vastauksesi tuntuivat tutuilta. Lyhyen tuttavuuden puitteissa voi sanoa, että miten toisen voikin tuntea niin tutuksi <3
  Sielujen sisaruutta, sanon minä 🙂
  Sinulla on arvot kohdillaan <3

  1. Voi, Kati, miten ihanasti kirjoitit <3 Tunne on kyllä molemminpuolinen - kaikki mitä kirjoitat, miten sisustat, toimit ja mitä arvostat tuntuvat hyvältä. Sielujen sisaruutta, sinä sen sanoit 🙂

 3. Teija says: Vastaa

  Niin mukava oli lueskella sun vastaukset! Osaat kirjoittaa tosi hyvin ajatukset ja tunnelmat esille!♡ Mulla tuottaa vaikeuksia just kirjoittaminen, tai tosi harvoin osaan tai uskallan tuoda esille just ne asiat, jotka haluaisin. Jostakin nuoruuden ujoudesta ja huonosta itsetunnosta kai se kumpuaa? Siispä lataan yleensä postauksiin paljon kuvia! 🙂 Mutta siis joo, sama postaus työn alla!

  1. Kiitos, Teija <3 Mutta kyllähän sunkin postauksista välittyy ihanasti sekä Teija että tunnelma! Innolla odotan vastauksiasi 🙂
   Aurinkoa, aurinkoa päivääsi!

 4. Voi että. Tuli jotenkin ihan hitsi hyvä olo tästä sun lämminhenkisestä postauksesta.
  Sulla on arvot niin kohdillaan, mikä kyllä on ollut ennenkin tiedossa, mutta nyt jotenkin korostui erityisesti <3

  1. Kiitos, Annukka <3 Hitsi mun tulee niin hyvä olo, kun kirjoitatte tällaisia kommentteja!!
   Sitä on niin vauhti päällä ja hurmoksessa välillä, kun kirjoittaa ja painaa tota julkaise-näppäintä. Sitten joskus jälkeenpäin arveluttaakin, että aivan hullujako kirjoitti ja miten porukat ymmärtää kirjoittamani… Mutta ihanaa, jos näin positiivisesti 🙂
   Mukavaa viikonloppua sulle – olen niin iloinen, kun olet aina kuulolla <3

 5. Olipa hyvän mielen kirjoitus!
  Oli ihanaa lukea sitä ja kuten todettiin jo aiemmin, meillä on hirveän paljon samanhenkistä touhua ja ajatusmaailmaa. Mua lähes puistatti, sillä lailla positiivisesti, kun luin Kodinrakentaja -kohdan. Se ei tietenkään : ) ole negatiivinen piirre! Teen itse ihan samalla lailla, kaikki ruma ja epäesteettinen siirretään lomakohteessa kaappien uumeniin – ja todellakin olen kunnostautunut myös pistämällä huonekalujärjestyksen uusiksi. Mukana on pidemmillä matkoilla myös pöytäliina ja pikkuliinat tableteiksi ym.
  Blogiasi on ihana lukea, ja luen sitä aktiivisesti vaikka olenkin viime aikoina ollut vähän huono kommentoimaan, kun tulee someiltua välillä vähän liikaa.
  Kirjoitin itse samasta aiheesta, käy kurkkaamassa, kun ehdit…
  Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

  1. Hih, nyt rupeaa tuntumaan, että oomme sukua toisillemme, kun niin samalla lailla touhuamme 😉
   Kiitos sulle, Maarit, kauheasti tästä ihanasta kommentistasi <3 Minähän piipahdan heti lukemaan...
   Aurinkoista viikonloppua sinulle myös!

 6. Ihan mahtavia asioita tähän poimit. Tämän lukeminen sai päivästä kertaheitolla kauniin positiivisen. Kiitos, kun tartuit haasteeseen <3. Erityisesti pidin tuosta kohdasta kolme hyvää asiaa elämässäni. Niin kauniisti auki kirjoitettu! Ah <3.

  1. Kiitos sulle Jutta haasteesta ja blogini esille tuomisesta! Olen ollut aivan mykistynyt, miten mukavia kommentteja olen saanut tällaisesta postauksesta. Oli ilo vastata tähän haasteeseen <3
   Mukavaa kevään odotusta toivotellen, C

 7. Tuija says: Vastaa

  Tekstistäsi välittyy hyvä tunnelma! Olet aito , rento ja mukaansatempaava! Iloa kevääseen! Tuija

  1. Kiitos kaunis kommentistasi, Tuija <3 Mukavaa, kun kävit vierailulla! Iloa, aurinkoa ja lämpöä täältä lähettelen 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.