Helsinki/ Helsinki

Sunnuntaina suunnattiin nostalgisin tunnelmin Helsingin jäähalliin Toton konserttiin. Edellisestä saman paikan saman bändin keikasta oli kulunut 28 vuotta! Ja kaikki oli niin kuin ennenkin 😉 Tai ainakin melkein. Bändin laulaja oli ikävä kyllä keuhkokuumeessa Ruotsissa eikä bändi siis pystynyt vetämään tämän kiertueen normisettiä läpi. Biisilista oli laitettu päivällä uusiksi ja pari taustalaulajaa yrittivät paikata tilannetta parhaansa mukaan. Vanhoja biisejä oli otettu settiin lisää ja uuden levyn biisejä jätetty pois (vain yksi mukana – ja niin kun me oltiin niitä treenattu- hih!). Ehkä olisin jättänyt paikkaajat taustalle ja mieluummin kuunnellut vain alkuperäisiä jätkiä (äijiä). Niitähän me tultiin kattomaan. Ei mikään huono fiilis kuitenkaan  keikalla – soitto kuullosti hyvältä. Ja hyvistä biiseistähän ei ollut pulaa…

Toto gig in Helsinki.

 Seuraavana päivänä ehdittiin käydä vielä vähän kaupungillakin ennen paluuta junalla.

Next day some shopping in Helsinki.

Iittalan myymälässä oli pakko piipahtaa katsomassa uutuuksia. Iittala X Issey Miyake -astioissa on herkät värit ja kaunis muotoilu. Myymälässä sai jopa maistella cappuccinot kupista, jotta pystyi aistimaan pehmeän kulmikkaan muodon ja tuntemaan juoman lämmön kupin läpi. Oikein nam. Lisäksi silmää miellytti Tapio Wirkkalan juhlavuoden (2015) pullot. Nämä taidelasipullot voisi nähdä karahvikäytössäkin.

Iittala.

DSC01397

DSC01396

DSC01398

White on white:ssa oli aika kaaos tällä kertaa, uutta tavaraa oli laatikoittain niin ettei kävelemään meinannut päästä. Jotain tarttui silmään, esim. tämä työpöytä. Olisi näppärä jollekin (meille ei mahdu, kun on jo kaksi isoa perittyä). Ei vie paljon tilaa ja puun ja metallin yhdistelmä näyttää hyvältä ja kepeältä. Muheva työtuoli on kiva kontrasti. Alimmaisena olevat lamputkin miellyttivät silmää. Tuolle pienemmälle meillä voisi ollakin paikka juuri työhuoneen katossa.

White on white.

DSC01399

DSC01400

DSC01401

Ja jotain sitten tarttui mukaankin, nimittäin tämä päärynä. Täydellinen sellainen. Betoninen. Mutta raahattavissa junallakin.

DSC01402

Granitissa oli pakko käydä katsomassa, mistä kaikesta ihanasta Turku pääsee pian osalliseksi. Granit avaa pian liikkeen Turkuun Kristiinankadun ja Eerikinkadun kulmaan. Maltan tuskin odottaa. Sieltä löydän aina jotain pientä ja tarpeellista. Kaikille meille järjestyksen tavoittelijoille – konmarin, feng shuin tai what ever – hengessä – täältä löytää tilpehööriä ja rekvisiittaa työtämme helpottamaan.

Granit.

DSC01403

DSC01405

DSC01404

Stokkan sisustusosaston pakollisella kierroksella silmä löysi vanhat tutut ihailun kohteet: Vitran tuotteet ja de Poorteren matot. Vitran Eamesin DSR-tuoli lähti viimeksi mukaan (tai siis oli tilaustuote eli tilaus sisään ja toimitus  tuli Turun Stokkalle) uudessa värissä (oxide red, meille sopiva punainen) ja korkeudessa (huom. ovat siis korottaneet tuolia vastaamaan paremmin nykymitoituksia). Kuva tuolista alla siis jo meille kotiin asettuneena. Siksi siinä on jo lampaannahkakin päällä. Vitran naulakko ja kello sekä harmaa matto sopisivat kaikki meille – mutta en tiedä mahtuvatko.

Stockmann.

DSC01387

DSC01416

DSC01415

Sitten lounaalle tuttuun osoitteeseen.  Ravintola Loiste on vaan niin hieno. Sinne tekee mieli jo sen nostalgisen tunnelman takia. Salaattipöytä ja keitto -yhdistelmä on yleensä hyvä lounasdiili (ja gluteeniton).

Restaurant Loiste is on the 10th floor of Hotel Vaakuna. The lunch there is good and usually gluten-free.

DSC01413

DSC01414

DSC01407

Kaiken kaikkiaan oikein mukava reissu tuolla itäisessä pääkaupungissamme, mutta nyt on taas niin

good to be home,

Celia C

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.