Ensimmäiset kenkäni/ My very first shoes

Ihanaa, että äitini on säästänyt ensimmäiset kenkäni!

Thank you Mom for saving my very first shoes! I will always treasure them. Now they are hanging on a hook in our bedroom.

DSC01619

Pikku popot ovat aina kulkeneet mukanani vaikken muuta tällaista pikkutilpehööriä lapsuudestani ole juuri jemmannutkaan. Aina olen pitänyt niitä myös esillä – yleensä makuuhuoneessa, missä muutenkin on niitä henkilökohtaisimpia tavaroita ja muistoja. Kengät ovat varmaan tyypilliset 60-lukulaiset ensiaskel-kengät, nahkaa päältä ja sisällä puuvillan näköinen kangas.  Ja jos katsoo tarkasti, huomaa, että ne ovat kuluneet selkeästi toiselta kyljeltä enemmän. Olen kuulemma liikkunut paljon istualtani, siirtänyt peffaa jalat vinossa eteenpäin ennen kuin nousin sitten pystyy ja aloin kävellä. Sellaisia elämän jälkiä! Muistoja!

Hullua, kun ei itse muista itseään pienenä…?! Kaikki, mitä tiedän, on muiden kertomaa, valokuvia ja joitain muistoesineitä. Onneksi äiti on kirjannut monia asioita ylös tähän kirjaan. (Toivottavasti omat lapset arvostavat joskus samankaltaisia tekeleitäni heistä – nolot kuvat muuttuvat joskus kallisarvoisiksi…)

DSC01833

Ja tässä ne kuuluisat ensiaskeleet nyt sitten vissiin ovat… Toivottavasti joku kerkesi ottamaan kiinni ryntäyksen loppuvaiheessa 🙂 Joku tässä selkeästi yrittää houkutella minua luokseen. Oisko isä, kun äiti oli meillä se, joka otti kuvia.

First steps – catch me 😉

DSC01834

Onko teidän ekat popot tallella? Do you have yours somewhere?

DSC01618

Heitetääs juttu nyt päälaelleen ja jatketaan tästä aasinsillalla uusiin kenkiin.  Kukapas nainen ei tykkäisi kengistä tarinoida…

Viimeisimmät ostamani kengät löysin Nizzasta. Ostopäätökseen vaikuttivat mm. seuraavat seikat:

– ne ovat ranskalaiset (pyrin ostamaan aina paikallista ulkomailla)

– käsin tehdyt (arvostan artesaanien kädentaitoja)

– iloisen väriset (saavat hyvälle tuulelle ja tuovat mukavan lisän pelkistettyyn valkoinen paita + farkut -lookiini)

– erilaiset kuin tavallisesti valitsemani (ei taida tulla Suomessa kenelläkään toisella vastaan ja ovat hyvä muisto mukavasta aurinkolomasta)

– tuli tarve ilmaville kengille (kelit suosivat meitä, olivat paljon lämpimämmät kuin säätiedoitukset antoivat olettaa, lenkkarit ja balleriinat olivat liian kuumat ja ahdistavat pitkillä kävelylenkeillä).

Totta puhuen kengät ovat ehdottomasti yleisin ostokseni ulkomailla. Valikoima on yleensä niin erilainen ja laaja,  ja lestikin on kapealle jalalleni yleensä juuri sopiva.

Ihan pakko oli siis ostaa nää:

These are my latest shoes. Bought them from Nice. They are french, hand made, colorful, airy and I really needed them due to unexpectedly warm weather.

DSC01712

Nyt sitten odotellaan, että näitä pääsis käyttämään tää kotosuomes…

Joko siellä ollaan kesärytkyt valmiina ja topat heitetty piiloon takatalvesta huolimatta???

Ready, steady, go – come on summer!

Celia C

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.