10 x Nizza/ Reminiscing – on this most stormy day of the year

Tähän hirmumyrskyn hyytävään hetkeen kymmenen kuvaa Rivieran taivaan alta. Lokakuun lomaltamme.

(Reminiscing= Muistella mennyttä mieluisaa tapahtumaa)

Voihan sitä näinkin lämmitellä. Kun ei ole pakko ollut, en ole nenääni näyttänyt ulkoilmassa vielä tänään. Ehkä sitten illalla, kun tuuli tyyntyy. Nyt nautin näistä muistoista – ja toivottavasti lämmitän vähän sinuakin.

Nizza on ihana yhdistelmä rantaa ja kaupunkia. Meille rakkain on sileä kivinen ranta. Varauduimme lokakuun loppupuolen lomaan kevytuntsikoin, mutta vietimmekin suuren osan ajasta rannalla – ja vieläpä pääasiassa uiden. Ihanaa.

Rantakivet ovat heikkouteni. Otan niitä aina matkamuistoksi kotiin. Koska meillä on vain käsimatkatavarat mukana, joudun rajoittamaan mielitekojani. Tällä kertaa ”sain ottaa” niitä vain yhden jokaiselta uintireissulta. Silti niitä kertyi toistakymmentä.

Haven´t left the house today because of the storm. Instead I started looking at these photos from Nice taken in October. Surprisingly the weather was so good we spent most of the time at the beach, swimming.

Cimiezin kaupunginosa on käymisen arvoinen vaikka onkin vähän kauempana kukkulalla – silti kävellenkin saavutettavissa. Erityisesti Luostarin puutarha ruusutarhoineen on mukavan rauhallinen kohde. Me söimme siellä eväät maisemia ihaillen. Sen jälkeen vierailimme Matisse-museossa, joka siis myös sijaitsee Cimiezin kukkulalla.

When in Nice, don´t miss Cimiez even it is a bit further from the main attractions. The Monastery Gardens and Matisse Museum are well worth a visit.

Vanha kaupunki on meille aina paljon mieluisampi kuin uudempi kaupallinen keskus. Meidän ostokset keskittyvät matkoilla lähinnä ruokatarvikkeisiin. Socca on perinteinen paikallinen pippurilla maustettu kikhernelätty, jota minäkin uskallan syödä Theresalta ostettuna. Se on gluteeniton eli siihen on käytetty vain kikhernejauhoa. Muualta ostaessasi muista varmistaa gluteenittomuus. Jotkut kuulemma sotkevat vehnäjauhoja sekaan.

We always prefer the old village more than the new shopping area. For we mainly shop only food. Socca is something local you should taste. At this Theresa stand it is gluten free – a pancake made of chickpeas seasoned with black pepper.

Romanttinen paikka tuo Riviera <3 Love is in the air.

Lämpimin ajatuksin myrskynsilmästä, Celia C

4 Comment

 1. Ihana matka teillä on ollut. Kuvia katsellessa tuli suuri kaipaus reissuun. Tykkään tuollaisesta hieman rosoisesta kaupungista. Olisipa ihana päästä lämpimään hetkeksi. Kivet ovat myös minun heikkouteni. Niitä on kertynyt kotiin joka puolelta maailmaa ja ne ovat kalleimpia aarteitani. Toiset eivät ehkä ymmärrä, mutta ne vain ovat tärkeitä.

  1. Matkat ovat kyllä niin antoisia: niitä on mukava suunnitella ja odottaa, matkalla pääsee hyvin irti arjesta ja elää enemmän, sitten vielä jälkikäteen kuvien muodossa voi elää hetkiä uudelleen.
   Kivet <3 Lasitölkkini on melkein täynnä matkalta tuotuja kiviä - katselen ja koskettelen niitä usein. Parhaita matkamuistoja!
   Tosi kiva, kun jätit kommentin käynnistäsi - tervetuloa vaan uudelleenkin 🙂

 2. Heh. Täällä toinen kivikeräilijä :D. Jotenkin niin terapeuttista bongailla niitä kauneimpia ja sileimpiä yksilöitä, jotka kotiintuotuina on ihan eri asia kuin jotkut kaupasta ostetut koristekivet, joista puuttuu kokonaan tunne .

  Kaikkea hyvää ja onnellista alkaneeseen vuoteen CC <3

  1. Me olemme oma lajimme, me kivikeräilijät 😉 Tuolla Nizzan rannalla olen aivan villinä, siellä kun on niin sileitä ja ihania kiviä silmän kantamattomiin. Kerään yleensä ensin kauniita kasaan ja sen jälkeen hiplailen niitä käsissäni – ja valitsen sitten mukaan sen, joka puhuttelee minua eniten 🙂 Viime kerralla harrastimme myös sellaista, että kumpikin poisti kasasta aina yhden vuorotellen ja viimeksi jäänyt tuli valituksi. Tämä on siis varsin vakavaa filosofista puuhaa 😉 Kirjoitan kiviin aina myös vuosiluvun ja paikan.
   Mukavaa uutta vuotta sinulle Annukka myös <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.