10 mökkituliaista/ 10 Gifts for visiting at someone´s summer cottage

Olin Stockmannin kodinosastolla. Vieressä olevat ladyt keskustelivat hieman tuskastuneina mökkiviemisistä. Että mitä sitä veisi ja voi kauheata kun ei yhtään tiedä…

Ryhdyin pohtimaan, mitä minä haluaisin saada, jos meillä olisi mökki ja päätin etsiä kymmenessä minuutissa kymmenen mieleistä, mökille sopivaa tuliaista.

(Kamerakin oli käsilaukussani sopivasti mukana, joten pyysin luvan kuvata nämä teille vinkiksi.)

Tuotteen hintarajana pidin lähtökohtaisesti alle 20 euroa/ kpl.

Nämä pyyhkeet näyttivät houkuttelevilta ja ajattelin,  että olisi ylellistä, jos mökillä olisi uusia, tyylikkäitä pyyhkeitä eikä mitään kotoa kierrätettyjä keräilyeriä. Siellä jos missä pyyhkeet ovat tiiviissä käytössä.

What I would like to have as a gift if I had a summer cottage.

New, soft, stylish towels. Cottage equals lots of sauna and swimming.

DSC02365

Tyylikkäät, virtaviivaiset saippuat ja rasvat olisivat myös tervetulleita. Käsiä pestään ahkeraan ja pyykkärin kädet kaipaavat kosteutusta.

Posh looking soaps and lotions.

DSC02367

Kylpytossujen kanssa olisi mukava tepsutella saunan jälkeen pyjama päällä. Värikoodaus olisi järkevää, jokaiselle oman väriset. Ehkä voisi olla luonnonläheisempiäkin värejä – nyt löysin kiireessä vain nämä.

Slippers to slip in after sauna. Different colors – so you can easily find yours.

DSC02372

Kirjainmukit olisivat näppäriä, kun silloin tunnistaisi omansa puolikäytettynä sieltä pöydän reunalta – välttyisi jatkuvalta tiskaamiselta, mikä mökillä on aina hankalampaa.

Own letter mug for everyone. No need to wash up all the time.

DSC02370

Mutta jos tiskata pitäisi, niin näihin mielellään kuivaisin ne astiat.

Towels for dishes as well when you do need to wash up.

DSC02371

Leikkuulautoja ei ole koskaan liikaa. Nekin voisi värikoodata lihalle, kalalle ja kasviksille erikseen, säilyisi hygienia paremmin mökkiolosuhteissakin.

Cutting boards – maybe more than one to be more hygienic.

DSC02377

Tunnelmavalotkin voisivat olla turvallisemmat kuin kynttilät.

Safer lights than candles for softer mood.

DSC02366

Kaikenlainen pieni kertynyt sälä olisi kiva piilottaa kauniisiin säilyttimiin.

Nice looking baskets etc. to keep all stuff organized.

DSC02369

Yrttiamppelista olisi iloa useammallekin aistille. Ja senhän voisi kuljettaa sitten kotiinkin.

Herbs to please your many senses.

DSC02368

Sitten sorruin yhteen hintavampaa (n.50e) valintaan, koska hurahdan usein näihin torkkupeittoihin. Ihanaa pellavaa ja farkkusinistä!

All other things I looked for were all under 20 euros, this blanket I hooked my eyes on was around 60e.

DSC02373

Meillä ei ole omaa mökkiä (eikä varmaan tule olemaankaan, niin urbaaneiksi olemme aikojen saatossa muuttuneet), mutta sen verran mökkielämää olen viettänyt oman suvun ja mieheni suvun mökeillä – ja vielä nytkin vuosittain vuokramökillä, että osaan kuvitella, mitä sinne kaipaisin.

Mutta sitten on ihmisiä, joilla on jo kaikkea tai jotka ovat hyvin tarkkoja tyylistään. Heille veisin kaikkea sellaista minkä voi syödä tai juoda pois 🙂 Sellainen kelpaa aina!

But if you know your hosts already have everything possible, you should bring along something to eat and drink. So you can get rid of them together 🙂

Hauskoja mökkivisiittejä toivottaen,

Celia C

4 Comment

 1. Teija says: Reply

  Juhuu, hyvät valinnat, kelpais! 🙂

  1. Hienoa! Kiva, kun kommentoit heti – kiitos 🙂

 2. Joo, mullekin kelpais noi kaikki :). Ja ihan samaa ajattelin kuin sinä, että sellanen poisjuotava tai -syötävä on aina pomminvarma.

  Itse tein viime juhannuksena tuliaisiksi siemenleipää (gluteenitonta.. :)), jonka käärin ruskeaan leivinpaperiin, sidoin juuttinarulla ja kirjoitin siihen päälle nätisti reseptin pahvilappuselle. Oli omasta mielestä aika kivat viemiset ja näyttivät aidosti ilahduttavan myös saajiaan/syöjiään.

  1. No, itsetehty on kyllä aivan mainio tuliainen. Gluteeniton siemenleipä kuulostaa loistavalta – kelpais mullekin tänne kotiinkin 😉
   Itse viedään useimmiten syötävää ja juotavaa. Mutta toisaalta kaupoissa nyt on kaikennäköistä itseäkin miellyttävää, niin sitä miettii, että just mökille voisi viedä sellaista, mitä ei ehkä itse sinne oo raaskittu ostaa… En tiedä onko näin vai onko kaikkien mökit jo nykyään niin viimeisen päälle kuin sisustuslehdet / blogit antavat ymmärtää??

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.