Värityskirja aikuiselle on niin paras!/ Coloring book for adults – the best!

Täytyy sanoa, että nappiin meni tänä vuonna ainakin tämän lahjan kohdalta. Ostin ns. aikuisten värityskirjan äidilleni (80+), tyttärelleni (20+) ja itselleni (50+). Ja jokaiselle meistä se on tehnyt todella hyvää! Taisimmepa jäädä kaikki pieneen koukkuun tuohon värittämiseen joululomalla.

Äitiä tosin ensin joutui hieman houkuttelemaan asiaan yhteisillä värityshetkillä, mutta nyt hän on siihen intoutunut jo omin päinkin. Hän ei ollut koskaan ennen värittänyt, joten ajatteli ensin ettei osaa sellaista tehdäkään. Nyt on mukava kuulla hänen kommenttejaan “kato kun tuli hieno”, “oon värittänyt niin että käsi on aivan kipiä”,  “en oo televisiota aukaissutkaan tänään”. Äidin kirja oli nimeltään Ihanat kukat. Hän tykkää kukista kovasti ja nyt voi värittää itselleen uuden kukkakimpun vaikka joka päivä. Ja miten hyvää aivojumppaa, ajankulua ja visuaalista nautintoa!

Tytär on ollut aina lahjakas piirtäjä ja maalaaja, mutta kuulin juuri syksyllä, kun hän harmitteli ääneen sitä, ettei ollut ehtinyt tehdä kumpaakaan sitten kouluaikojen. Tämä värittämisinnostus sai hänet joululomalla nappaamaan vanhoja värejään mukaan nyt sitten omaan kotiinsakin. Hän sai Game of Thronesin värityskirjan, kun tiesin hänen seuranneen sitä sarjaa. Ja voi että, miten hienoja värityskuvia hän saikaan heti aikaiseksi. Vierekkäin kun väritettiin en voinut olla kurkkimatta ja ihailematta toisen taitavaa käden jälkeä. Joillakin se silmä-käsi-koordinaatio vain pelaa aivan eri tavalla!

I bought coloring books for my mom and my daughter (and myself) for Christmas. And what a joy they have been for all of us. My mom first hesitated with it but what a perfect thing it has been for her. Giving her good exercise for brain, a thing to do when alone and also a new bucket of flowers every day if she wishes 🙂 Her book is namely full of flowers. My daughter used to draw and paint a lot when she was still at school  and lived at home but studies and work later on have made her forget all that. Now she found the joy in them again. Her book was about Game of Thrones I knew she had been watching.

Itselle ostin (ja annoin jo ennen joulua) Anti-Stress värityskirjana mainostetun Art Decon, jossa on 100 art decoon ja jugendiin liittyvää kuvaa. Molemmat tyylisuunnat kun ovat itselle mieluisia. Sopivasti luontoa ja geometriaa. Kirja pyöri vielä ennen joulua vain koristeena olohuoneessa, mutta tyttären saatua omansa aattona ryhdyimme molemmat hommiin tosissamme. Teki kyllä meikäläisellekin tosi hyvää, jo ihan senkin takia, ettei kynällä enää tee niin paljon hommia – kiitos tietokoneen. Ja se on kyllä vienyt pois paljon hienomotoriikkaa kynän käyttämisessä. Tuntuu siltä, että käsin kirjoittaminen tuottaa lähinnä harakanvarpaita nykyään, mikä on mun mielestä ihan kamala sääli. Tämä värittäminen ehkä auttaa siihenkin vaivaan, mutta ennen kaikkea se on ihanan rentouttavaa ja virkistävää samalla kertaa. Lisäksi ajattelin opetella uudestaan noita värisävyjä kirjoittamalla kirjan alareunaan aina käyttämäni värin nimen.

Mine was about Art Deco and Jugend style. I think it is such a good thing to do something with pens and pencil nowadays. My handwriting has been so awful lately for I´ve been using computer so much. So this is now good practice for me. I also started to memorize the color shades while coloring by writing them down at the bottom of the page.

Edellisenä jouluna muuten jo ostin veljen teini-ikäiselle tyttärelle värityskirjan ja hänkin on tykännyt siitä. Seuraavaksi kokeilen ostaa varmaan perheen miesväellekin jonkin heitä puhuttelevan värityskirjan. Saavatpa hekin sitten rentoutua tällaisen luovan ja visuaalisen tekemisen äärellä. Mindfulnessia ja anti-stressiä parhaimmillaan!

Suosittelen värityskirjaa sekä itselle että lahjaksi.

Värittämisen myötä parempaa, stressittömämpää arkea toivottaen,

Celia C 

I think I´ll buy next coloring books for my husband and my son as well. So they can enjoy this anti-stressing hobby too.

And I suggest you´ll buy one for yourself or your loved one as well 😉

4 Comment

 1. Tuija says: Reply

  Värittäminen on huisin hauskaa. Se pitäisi saada osaksi arkea. Hienoja lahjoja olet löytänyt! Tuija

  1. Värittäminen on kyllä tosi koukuttavaa, en olisi arvannutkaan ennen kuin kokeilin.
   Kiitos, Tuija, kun jätit viestiä käynnistäsi 🙂 Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!

 2. No etpä sitten yhtään enempää itses näköistä kirjaa olis voinut löytää! Ihan just täydellinen sulle. Ja paitsi että kansikin on sinällään kaunis, niin teksti “stressin poistoon” on kyllä piste ii:n päälle. Ja ihanaa, kun äitikin sai oman <3

  Itse en ole oikein onnistunut löytämään mieleistä kirjaa, mutta kesälomalla ostin Vuokatin K-supermarketista (josta en ihan ens hätään olis hoksannut lähteä värityskirjaa etsimään :)) sisustusaiheisen kirjan ja se oli jotenkin tosi kiva. Ja koska oli kesä ja kesäfiilis, huomaan, että olen käyttänyt paljon iloisempia ja värikkäämpiä värejä kuin yleensä. Ei tosin ollut omia kyniä mukana ja piti ostaa siitä samasta K-kaupasta sellanen lasten 12 kynän setti, joten valikoimakin oli aika rajallinen.

  Värikästä viikonloppua 🙂

  1. Sanoppas muuta, hieman sopii hyvin toi kirja meidän olkkarin soffapöydälle 🙂 Ja tykkään kyllä noista ornamentaalisista kuvista myös. Onneksi tyttärellä oli sen verran värikyniä varastoissa, jotta niistä riitti setti meille molemmille. Äiti sai semmosen 12n setin.
   Huomaan myös värittäneeni sellaisia omassa huoneessa 70-luvulla olleita väriyhdistelmiä: oranssia, turkoosia, navyä… ja siis vasta jälkeenpäin tajunneeni, mistä tämmöiset yhdistelmät oikein tulivat. Varmaan siis myös jotain terapiaa tässä meneillään 😉
   Kiitos jälleen kivasta kommentistasi sekä väriä ja valoa elämään <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.