Syksyn värikartta – haaste/ Autumn colourmap – what´s yours?

Oli aika -blogin Titta oli heittänyt mulle mukavan haasteen syksyn värikartastani eli rakkaimmista syksyn sävyistä. Olen hieman hitaampi bloggaaja – pahoittelut siitä.

Vaikka ulkoa ovat nyt siis ne voimallisimmat väritykset luonnosta kadonneet lehtien puusta putoilun myötä, on meillä kotona kuitenkin selkeästi syksy. Oikeastaan aina!!?? Meidän koti taitaa olla syksy/talvikoti AINA enemmän kuin kevät/kesäkoti. Koska kevät/kesä kuluu enemmän ulkona oleskellen eikä silloin kovin paljon sisätiloja ajatella. Kun taas tämä aika, jos mikä, on omiaan kotoiluun, hyggeilyyn – mitä tämä kotona olemisen ihanuus nyt ikinä oikein onkaan…

 Tykkään syksystä – ilman raikkaudesta, kosteasta kelistä (joka tekee hyvää vanhalle iholle 😉 ) ja hämäristä illoista. Värikylpy syksyisen luonnon keskellä tekee hyvää – eikä mulle oikeastaan nyt niin kovin pahaa tee tämä harmaa loppusyksykään.

ULKONA parasta: Punaista, oranssia, keltaista ja vihreää – kaikkea niitä yhdessä samaan aikaan, kiitos. Antavat energiaa ja korvaavat auringon valon puutetta.

Hansikkaani ovat napanneet inspiraationsa syksyn lehdistä.

SISÄTILOISSA parasta: Ruskeaa ja harmaata – luomaan neutraalin, kotoisan pohjan – kuin sylin, johon voi sitten tuupata muutamia värinokareita.

Kuten:

Sinistä ja punaista hieman murrettuna.

Sininen on ehdoton lempivärini – sininen rauhoittaa aina mielen. Punainen taas nostaa sykettä ja antaa elinvoimaa silloin kuin väsyttää.

Aina raikasta yhdistelmää – vihreää valkoisen kera – on hyvä olla marraskuussa muistuttamassa elämän jatkumisesta – keleistä huolimatta. Valkoiset verhot pidän kiinni, jos ikkunan takana on vain mustaa ja harmaata. Musta joulukin pysyy silloin piilossa.

Metallin sävyistä kulta nousee hopean rinnalle. Joulu lähestyy.

Tykkään syksystä – joulua rakastan. Marraskuu ei tunnu senkään takia ollenkaan niin pahalta, koska pikkuhiljaa joulu saa hiipiä sisustukseen. Osa kuvista on vanhoja, joten aivan näin pitkällä jouluvalmistelut eivät meillä vielä ole. Valkoinen amarylliskin vasta nupullaan. Mutta ajatukset ovat jo hyvin, hyvin pitkällä 😉

Kiitos Titta haasteesta vielä!

HAASTEEN OHJEET MENI NÄIN:
 
– Haasteeseen vastaava kertoo, kuka aloitti haasteen (Tiiu, Puutarhahetki-blogista)
– Tehdään postaus itselle rakkaimmista syksyn väreistä
– Käydään lisäämässä valmis postaus
”Puutarhahetki – Suurien unelmien puutarhablogin” Syksyn sävyt -kommenttikenttään.

– Haastetaan mukaan kolme tai useampi blogi.

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Tuula  – www.tuulaslife.fi
Mitkäs teidän syksyn sävyt ovat – ja joko joulu on hiipinyt kartalle mukaan??
Celia C

4 Comment

 1. Tosi kauniita syksyn sävyjä ja upeat kynttilänjalat! Kiva, että osallistuit haasteeseen. Lisään nyt heti postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini. Ihanaa viikon jatkoa!

  1. Kiitos, Tiiu. Alkusyksyn väri-ilottelusta marraskuun harmauteen – kaikki kelpaa!
   Täytyy käydä katsomassa vastanneiden lista blogistasi – kiva haaste! Mukavaa syksyn jatkoa!

 2. Hanskaviuhka syksyn sävyissä on kyllä super :). Ja ihana sininen lasipullo ja punaiset lasit ja aina yhtä nostalginen enkelikello, jonka bongasin kynttilänjalkakuvasta.

  Mua ei niinkään marraskuun pimeys haittaa, mutta jatkuva vesisade kylläkin. Tihkua en edes huomaa ja niinkuin sanoitkin, se tekee vaan hyvää iholle ja on helppoa hengittää, mutta täällä on tullut vettä nyt ihan kunnolla jo kolme päivää putkeen ja lisää on luvassa, joten ei siitä ihan hirveästi ulkoiluenergiaa jaksa repiä, vaikkei se mikään ulkoilun este olekaan, kun on oikeanlaiset vaatteet päällä ja kengät jalassa. Ei vaan huvita lähteä kävellen töihin tai pilatekseen tai keramiikkaan tai mihinkään, kun on kuitenkin sitä rekvisiittaa aina mukana ja sen toivoisi säilyvän kuivana, vaikka itse kastuukin.

  Mukavaa syystunnelmointia sinne teidän kauniiseen kotiin C <3

  1. Totta – kosteuttavan tihkun kestää. Täällä on onneksi pääsääntöisesti vain tihkutellut. Vaikka kyllä siinäkin läpimäräksi lopulta kastuu, kun painaa lenkin + että on aivan sokkona, kun silmälasit kastuvat 😉 Mutta kastuminen ei niin haittaa, jos on matkalla kotiin… Muualle menoon haittaa…
   Syystunnelmointi villasukkineen on tavoitteena joka ikinen päivä! Sellaisia mukavia, lämpimiä ajatuksia heittelen sinne teillekin <3
   PS. Todellakin laita viestiä, jos ehdit kaffettelemaan mun kanssa Turussa käydessäsi 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.