Nice Riviera! Aamupäivät aalloilla/ Swim before noon

Syyskuu on ihana kuu matkustaa Rivieralle – suorastaan suosikkiajankohtamme. Merivesi on silloin lämmintä – tänä vuonna jopa erityisen lämmintä hurjan kuuman kesän jälkeen. (Juu, siellä kolmen tunnin lentomatkan päässä on todellakin erilainen ilmasto!!) Oikeastaan kelit olivat vieläkin meille turhan tukalan lämpimät, niinpä aamupäivät kuluivatkin käytännössä vähintäänkin kaulaa myöden vedessä 😉

Nizzassa on rantaa kilometritolkulla, joten tilaa riittää – varsinkin, kun saapuu aamulla jo yhdeksältä. Silloin paikalla ei ole juurikaan auringonpalvojia vaan meitä innokkaita uimareita.

Here we are again – in Nice. The best way to spend the time before noon is at the beach. Actually in the sea… We prefer it instead of sunbathing.

Nizzassa rannat ovat kivisiä, mikä sopii meille paremmin kuin hyvin. Hiekka ei tartu jalkoihin eikä pyyhkeisiin, ei lennä silmiin eikä suuhun tuulisellakaan säällä. Ja sitä paitsi kivet ovat niin kauniita, meren jatkuvassa myllerryksessä ihanan sileiksi hiotuneita. Merestä noustuani kuljeskelen aina tovin etsiskellen muutaman täydellisen kotiinvietäväksi.

Uimakengät ovat tosin suositeltava varustus erityisesti kivirannalle. Uimaan meneminen ja varsinkin aallon heittämänä rannalle palaaminen sujuu huomattavasti mukavammin. Ranta on täällä monin paikoin nopeasti syvenevä, aallot tymäköitä ja virtaukset voimakkaita. En oikein uimataidottomille suosittelisi.

The beach at Nice means not sand but pebbles. We love it. No sand in your clothes, toes, eyes, ears… But instead rounded, soft stones formed by the sea making this wonderful sound when the waves keep on moving them against each other.

Rantaveden turkoosissa osuudessa pulikointi on oikeastaan kuin vichyvedessä uisi. Uimalasit ovat ehdottomat, jos tykkää sukellella. Vesi on nimittäin suolaista eli kirvelee silmissä aika lailla. Kokouimapuvulla (mulla aika sporttinen sellainen) varmistat, että rantautuessasi et ole aaltojen puolialasti riisuma. Vaikka eihän tuo haitanne Rivieralla, jossa yläosattomuus nyt on enemmänkin sääntö kuin poikkeus 😉 – mutta ei ole mun juttu. Hamam-pyyhe on jälleen kerran tosi näppärä: sen sisällä saa vaihdettua vaatteet, se kuivuu nopeasti ja mahtuu pieneenkin kassiin. Kovin pehmeä alusta se ei kyllä ole, jos haluaa maata kivirannalla, mutta pyyhkeenä ehdoton.

I do recommend plastic shoes for comfort, good bathing suit that won´t fall off (the waves will easily strip you naked), glasses if you dive (if you prefer not to get salt in your eyes). I also find hamam-towel the best when traveling light.

Vaikea valita, minkä näistä nyt sitten oikein valitsisi. Valitsen kasan ehdokkaita aina ensin ulkonäön perusteella ja sitten lopulliset, ne  kotiin päätyvät, tuntoaistin perusteella. Jotkut vaan puhuttelevat mua enemmän.

Tää on kuulkaa tarkkaa puuhaa 😉

For souvenirs I always choose some pebbles. The once that feel right.

Viimeisenä lomapäivänämme ehdimme aamupäivällä uida pari tuntia, kun tuuli yhtäkkiä kääntyi vähän ennen puolta päivää ja aaltorintaman mukana alkoi lähestyä satoja meduusoja. Aalloissa näkyi mustia, roskan kaltaisia, soikioita. Onneksi paikallinen vieressämme ollut rouva huomasi tilanteen ja varoitti meitä heti. Tämä oli kuulemma toinen kerta tänä kesänä – eli kovin tavallista tämä ei kuitenkaan onneksi ole. Näky oli kuitenkin aika järkky. Ei tehnyt enää mieli uimaan. Meduusat täällä nimittäin polttavat ikävästi ja ihovaurioihin voi tulla vaikeitakin tulehduksia. Tällä rouvalla oli kuitenkin kassissaan musta sukkahousumainen kokovartalohaalari käsineineen ja päähineineen, jonka kanssa hän kävi uimassa vielä. Se kuulemma toimii, on kuin second skin. Mutta ei hänkään sitten enää kauaa vedessä ollut. Kasvoja kun ei sekään suojele, jos aalto heittää meduusan päin.

Parin tunnin päästä tuulikin sitten jo todella kovasti, aallot olivat hurjat ja koko uiminen kiellettiin rannoilla punaisin lipuin. Onneksi olimme saaneet uimakiintiömme täyteen tältäkin päivältä.

Last day we were in Nice the wind changed a bit before noon and brought along hundreds of jellyfish. Also the wind and waves got so heavy the swimming got prohibited. We were lucky to choose the early morning for swimming.

Meidän lomaviikon aamupäivät kuluivat siis mukavasti meressä – aalloilla uiden, kelluen ja sukellellen.

Uiminenhan on varsinaista mindfulnessia – siinä kun on oltava läsnä – tässä ja nyt. (Ettei huku 😉 )

Iltapäivät meillä lounaan jälkeen puolestaan kuluivat pääasiassa Nizzan Vanhan kaupungin varjoisilla kujilla. Sen ihanasta värimaailmasta ja tunnelmasta nauttien. Mutta siitä sitten seuraavalla kerralla…

Riviera-terveisin,

Celia C

Vanhempia Riviera-postauksia löydät lisää hakusanalla Nizza.

There are more posts about Riviera and Nice if you use tag Nizza.

2 Comment

 1. Olipa kiva lukea uimisesta Nizzassa. Minua nauratti tuo kuin vichyssä uisi turkoosin veden alueella. Nuo meduusat eivät ole kivoja uimakavereita.
  Nizzassa en ole käynyt, joskus pitää sekin kokea.
  Mukavaa viikkoa!

  1. Nizzassa on kyllä maku ja keveys samassa paketissa – kaupunki ja ranta 😉
   Kerran olen itsekin saanut meduusan polttaman, eikä se ollut mukavaa. Nytkin meillä oli pieni pullo etikkaa mukana rannalla – se kuulemma auttaa heti laitettuna. Silloin kun sain polttaman en sitä vielä tiennyt.
   Kiitos Tuula kivasta kommentistasi – mukavaa viikkoa sinullekin <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.