Meidän parveke/ Up on our balcony

Åblogi-kollega Anniina V esitteli oman viihtyisän parvekkeensa  ja heitti sitten ilmaan kysymyksen, millaisia muiden parvekkeet ovat. Tartuin heittoon, koska nyt on mitä parhain parveke-aika 🙂

Olen jo meidän parvekkeesta kertonutkin keväällä täällä sekä baaritiskistä ja baarituolista täällä. Mutta tässä vielä muutamalla uudellakin kuvalla höystettynä pieni esittely.

Anniina V (Åblog) posted about their beautiful balcony and asked about other people´s balconies. So this is ours.

Ykkösjuttumme on baaritiski.

#1 thing is our bar table. The bar is open!

DSC02494

Korkean kaiteen vuoksi paras pöytäratkaisu on siis tällainen korkea baaritiski. Siinä voi mainiosti syödä, juoda ja kyttäillä maailman menoa. Jos pöytä olisi matalampi, voisi ahdistaa se ettei näe samalla ulos kunnolla.

Baaritiski oli itseasiassa helppo toteuttaa: pari tukevaa hyllyn pidikettä ja paksu, pitkä seetrilankku. Mieleisten baarituolien löytäminen on ollutkin sitten hankalampaa… Mutta yksi helmi ja toinen ok on jo löytynyt.

DSC01539

Muutakin baari-rekvisiittaa on löytynyt kirpputoreilta, mm. coolereita, sifoneja ja tuhkakuppi. Ja tietenkin lasin alustoja sieltä täältä.

DSC02487

Meidän parveke on päivisin hyvin paahteinen, joten viimeistään poissaolojemme aikana kaikki oikeat kasvit kuolisivat siellä alta aikayksikön.  (Sekin on tullut testattua.) Joten meidän parvekkeen ”kukoistus” koostuu ikivihreistä tekokukista. Onneksi asumme vehreällä puutarha-kaupunkialueella, joten ympärillä on kesäisin kyllä aitoakin vihreää runsaasti 🙂

Huonekaluina/ kukkapöytinä on vanhoja talonpoikaisia tuoleja ja pöytiä.

It can be very hot up here. I can´t make real plants survive so every plant is a fake. Green anyway.

DSC02488

DSC02484

DSC02490

Rautainen sohva on ihan kaunis istumapaikka, mutta unelmoin kyllä vähän mukavammasta löhöilypaikasta. Keksisitkö sinä meille jonkun kapeahkon mukavan ratkaisun, jossa lukea ja haaveilla??

Oikein kuumalla kelillä kannamme patjat parvekkeen lattialle ja nukumme siellä yömme makoisasti, kun aurinko on laskenut.

I would like to have a bit more comfortable place to lie down than this iron sofa. Any idea for us? We sometimes sleep here on madrases when it´s too hot inside.

DSC02491

Kaikenmoista rekvisiittaa on tarttunut mukaan aikojen kuluessa ja löytänyt paikkansa täältä. Taiteilijan telineestä ja haavista lähtien. Kaikilla joku tarina kerrottavanaan.

All kinds of weird stuff we have collected and have some meaning to us.

DSC02486

Graalin malja?

DSC02485

Ruokailualusta, jossa on lempivärejäni. Lypsyjakkara, lintu ja lomamatkoilta tuotuja kiviä.

DSC02489

Sumppu, jossa valot.

DSC01362

Ei ehkä ihan tavallinen tämä meidän parveke? Mutta kesällä yksi oikea huone lisää 🙂

Maybe not the most ordinary balcony or would you say so?

Celia C

12 Comment

 1. Ruut says: Vastaa

  Huippuidea tuo baaritiski! 8)

  1. Kiitos, Ruut! Hauska ja toimiva – suosittelen 😉
   Kiva, kun vierailit. Täytyypä tulla kurkkaamaan myös sinun blogiasi.

 2. Parveke makuuni, persoonallinen, oivaltava ja inspiroiva! Harmi ettei löydy vinkkiä penkkiin/sohvaan. Näyttää niin nätiltä ja toimivalta näin <3

  1. Kiitos, Kati! Jonkunlaista daybediä kaipailisin, jossa voisi makoilla ja haaveilla ja josta näkisi taivaan. Jotenkin se onnistuu tuossa sohvallakin… En hanki ennen kuin täydellinen tulee vastaan 😉

 3. Onpas kivasti tosi erilainen!

  1. Eikös olekin. Ei muuten iske kaikkien makuun, mutta niihin joihin iskee niin yleensä kympillä 😉
   Kiitos kommentistasi, Katri!

 4. Kaunis parveke ja ihania aarteita siellä! Kesällä on mahtavaa kun parvekkeesta tai terassista saa yhden lisähuoneen kotiin ja kun se on noin hieno kuin teillä, niin mikäs siellä on viettäessä aikaa. Mukavia kesäpäiviä!

  1. Kiitos 🙂
   Päivällä terassilla ja illalla parvekkeella – mukavaa vaihtelua talven sisällä oloon!
   Samoin – mukavan kesäisiä päiviä ja leppoisaa oloa!

 5. Tosi hauskan persoonallinen parveke ja kiva, kun sait postausidean ja linkkasit blogiini! 🙂

  1. Kiitos kommentistasi, Anniina! Ja kiitos postausideasta! Just parvekkeista ja vessoista voisi olla enemmänkin inspiroivia postauksia. Niihin voisi helposti ujuttaa enemmänkin persoonallisia ideoita. Siispä myös vessapostaus luvassa ha ha haa 😉

 6. titta says: Vastaa

  Mahtava partsi! Ja tuo baaritiskimäinen pöytä on huippu. Usein olen törmännyt siihen, että parvekkeelle sijoittuu liian suuri pöytä. Ja oma kokemus on johtanut siihenkin, että aika moni asia päätyy olemaan suuri. Lattia on ihana tuollaisena, talvellakin mukava jalalle astella 😉

  1. Kiitos! Meidän parveke on kyllä todella aktiivisessa käytössä. Pidentää kesää ja pidentää päivää ja onhan siellä nukuttukin monet kerrat 🙂 Lattia on tosiaan mukava muuten, mutta noihin rakoihin pääsee pahus vieköön putoilemaan asioita… Siksi voisi olla uusi matto taas paikallaan.
   Kiva, kun jätit kommentin 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.