Kevään kuulaat värit/ Cool colors of spring

Jos syksyllä asettelen paraatipaikoille keramiikkaa ja murrettuja värejä, niin keväällä samoille sijoille järjestelen läpikuultavia lasiesineitä ja muutenkin sellaisia vedenvihreitä tai hennon sinisiä yksityiskohtia.

Kuvan kirja on minun kevät-kirjani eli otan sen sohvapöydälle keväisin selailtavaksi. Se on jo vuodelta 2007, mutta aina yhtä ajaton. Pidän erityisesti siellä täällä olevista läpikuultavista sivuista (kuvat kuin leivinpaperille painettuna) – mikä keväinen kepeys. Nämä saavat inspiroitumaan keväästä.

En tehnyt mitään suuren suuria muutoksia. Edelleen olen sitä mieltä, että meidän koti perusolemukseltaan on enemmän syksyinen/ talvinen kuin keväinen/ kesäinen – aina. Koska meillä on niin paljon tummaa puuta, ruskeaa nahkaa, harmaita lampaantaljoja, murrettuja värejä. Se on pohja, jota en lähde muuttamaan.

Mutta pientä kepeyttä sain silti aikaan esimerkiksi näin.

Pitsiverhot! Lace curtain lets the light come in.

Tämä Lennolin pitsiverho on ollut meillä monta vuotta sitten vierashuoneen ikkunassa ja sen jälkeen pitkään kaapissa. Nyt kokeilin sitä olohuoneeseen oviverhoksi – ja siihen se jäi, ainakin toistaiseksi. En ole ollenkaan mikään pitsi-ihminen, mutta kun valosta on ollut – no, voisi kai sanoa hieman puutetta, niin jestas, miten ihanasti se onkaan kuultanut nyt pitsin läpi aina ilmestyessään. Kevät on siis näköjään pitsin aikaa! Kun valoa alkaa olla sitten liiankin kanssa, vaihdan kesäksi todennäköisesti pimennysverhot.

Tulppaanien viileät ja vaaleat sävyt! Cool colors of tulips are my choice.

En ole ruusuihminen – enempi tulppaani tai sitten helmililja (tosin ne päätyvät aika nopeasti pihalle tuoksunsa takia). Tulppaaneistakin vain valkoinen, roosa tai liila ovat mun juttuja. En suoraan sanoen voi sietää kirkkaanpunaisia tai keltaisia… Kai sekin kertoo jotain minusta? En oikein muista tuota kukkien sanatonta viestintää…

En tosin ole enää aikoihin ostanut ns. siivouspäivän kukkia rutiininomaisesti. Iloitsen ja arvostan niitä nyt ehkä enemmän, kun niitä on vain silloin tällöin, joko miehen tuomana tai itse ostettuna – silloin kun siltä tuntuu.

Läpikuultavat lasiesineet ikkunan väleihin tai äärelle! Glass elements in front of the window.

Olohuoneen ikkunalla, siinä missä oli hetki sitten keramiikkaa ja kynttilänjalkoja, on nyt lasimaljakoita ja pulloja. Auringonvalossa ne tuntuvat moninkertaistavan valoa ja valon heijastuksia ympäristöönsä.

Keraamiset Terraviivan laatat, jotka saavat edelleen muodostaa pikkuhiljaa kasvavaa jonoa tuossa ikkunapöydällä, saivat uuden tulokkaan (no 11): vedenvihreän tällä kertaa tuon vedenvihreän pullon innoittamana.

Pastelleja värejä! Cool soft colors to wear.

Olennaisin kevätvarustus hankittu! Vaalean siniset farkut ja vaaleat tennarit, joissa on hennon vaaleansiniset nauhat. Jos keväisin hankin jotain pastelliväristä, on värivalintani 90-prosenttisesti vaaleansininen. Erityisen romantiikan puuskassa se voi sitten olla myös vaaleanpunainen 😉

Vaaleat, kuluneen näköiset farkut ja tennarit odottavat hetkeä, kun kadut ovat siivotut, aurinko lämmittää ja tarkenee syödä jäätelöä myös ulkona.

Vierashuoneen sohvalla on kaksi Lexingtonin farkkutyynyä. Nyt on vaaleansinisen vuoro olla päällimmäisenä. Vierashuoneen taulukin on pastellinen.

Rantakiviä ja simpukoita! Something to remind you of holidays from the past.

Mikä voisikaan muistuttaa enemmän kesästä kuin rantakivet, simpukat tai muut lomamatkoista muistuttavat asiat. Hyviä muistoja kannattaa vaalia ja niistä muistuttavia asioita pitää näkyvissä. Ne saavat meidät palaamaan menneisiin mukaviin tapahtumiin, muistelemaan uudelleen niitä mielihyvän hetkiä. Isot lasipurkit ovat muuten oivia tällaiseen pölyttömään ja silti näkyvillä olevaan säilyttämiseen. Kirppikseltä löytyy!

Muuta ajankohtaan sopivaa tekemistä:

Vaate- ja kenkäjärjestelyjä kevään henkeen! Time to change your coats and shoes for the Spring time.

Tällainen karanteenissa olon -henki, pakotetun epäsosiaalisuuden aika, mikä meillä nyt yleisesti vallitsee, on saanut välppäämään vaatteita kevät-asentoon. Paksummat takit ja talvisimmat kengät on pesty ja puhdistettu säilöön ja tilalle esiin aseteltu puolestaan, jos ei nyt ihan heppoisimpia niin ainakin välikausi-varusteita. Vaikka tällainen tänäänkin puhkuva puhuri vaatii vielä kyllä ihan lämpöistäkin käden ulottuville. En tykkää kyllä yhtään palella.

Parveke ja takapiha kuntoon! Time to clean up your balcony and back yard – soon to be enjoyed.

Parvekkeen imurointi ja lasien pesu. Tuolien asettelu nokka kohti valoa. Ja jes, iloinen yllätys: oliivipuu oli säilynyt hengissä parvekkeella!

Takapihan laatoituksen harjaus. Pöytäryhmä mattoa myöden valmiiksi tulevalle ensimmäisellä aterioinnille heti kun vaan tarkenee.

Hommat etenee! Samoin kevät! Ja myrttikin hengissä 😉

Celia C – kevätintoilija

10 Comment

 1. Kauniita värejä ja ihanan rauhoittava tunnelma 🙂

  1. Kiitos Emilia 🙂 Voi, miten auringonvalo tekee nyt hyvää. Ikkunat vaan pitäisi pestä 😉

 2. Tuo Tricia Guildin kirja on tuttu, koska sitä ei ole nyt kotona niin olen ostanut sen väri-inspiraatioksi aikanaan töihin. Se on niin ajaton, että edelleenkin tuntuu ajankohtaiselta. Ja värit niin ihanat.
  Lasiesineet ovat kepeitä ja ryhmässä ihastuttavan kuulaat. Valo siivilöityessään moninkertaistuu. Se on kevään valoa!
  Olen karanteenissa kotona ja täälläkin on aikaa katsella kotia taas sillä silmällä. Ikkunoista hädin tuskin näkee läpi ja aloitan niiden pesemisen heti, kun tuo hemskatin tuuli tyyntyy. Tänäänkin oli jo +6 mutta kun tuuli, niin se tuntui kovin kolealta.
  Mulla on ollut ulkona iso sireeninoksa kukkaruukussa koko talven ja siinä on jo isot silmut. Olin siis ihan tuikannut sen vain multaan. Otin tänään maljakkoon siitä muutaman ja niitä silmuja olen ihaillut tänään kahvikupposen äärellä.
  Mukavaa iltaa sulle <3

  1. Yksi jos toinen taitaa tarkastella kotiansa tällä hetkellä tavanomaista enemmän 😉 Aurinko paistaa mukavasti, mutta likaiset ikkunat alkavat kismittää… Tällaista kevät/ elämä on – ja nyt vähän kummallisempaa, olosuhteiden takia.
   Uskomatonta – tai oikeastaan ei, että sinulla on ollut sama kirja inspiraationa! Samis-juttu jälleen.
   Tuo syreenin oksa – idea on mahtava!!
   Kiitos Maarit kivasta kommentista ja inspiroivia aurinkoisia päiviä sinne karanteeniin <3

 3. Teillä on kaunista ja mikä ihana tunnelma! Lasiesineet kiinnittivät minunkin huomioni, fiksua nostaa niitä esiin nyt, kun valoa tulvii ikkunoista.

  1. Onneksi tänä outona aikana on tuo aurinko ollut niin paljon esillä – jotain valoa ja iloa sentään!
   Kiva, kun kävit vierailulla ja jätit mukavan kommentin jälkeesi 🙂 Tervetuloa uudelleen!

 4. Titta says: Vastaa

  Oikeat materiaalit, värit ja muodot ovat ihanasti rauhoittavia. Kaunista harmoniaa vaan tuijottaa herkeämättä. Se on onnistunutta ympäristön rakentamista.

  1. Kiitos Titta, kun jätit kivan kommentin käynnistäsi 🙂
   Laitoin muuten avokadon siemenen tikkujen varassa kellumaan vesilasiin ohjeesi mukaan!

 5. Kevät – se on täällä. Etenkin keväällä ja kesällä lasiesineet heijastelevat ihanasti auringon säteitä ja tulevat kauniisti esille sisustuksessa. Kauniita värejä kuvissasi ja upea pöytä terassilla. Toivottelen sinulle kaunista pääsiäistä ja iloa kevääseen.

  1. Kiitos Mari <3 Tällä tuulella lasitettu parveke on kovassa käytössä. En malta millään luopua tuosta pöydästä, onneksi se juuri ja juuri sopii tuohon päätyyn. Hyvä etätyöpöytä - sitä on nyt tarvittu!
   Oikein mukavaa - vaikka tosin varmaan hyvin erilaista - pääsiäistä 🙂 Nyt vaan sinnikkäästi karanteenissa, että tästä kurimuksesta päästään!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.