Just nyt ihastuttaa keramiikka/ Me now like ceramics :)

Usein intoilen keväällä erityisesti laseista. Läpikuultavista ja keveistä, eri sävyissä. Mutta nyt yhtäkkiä huomasin innostuvani myös keraamisista esineistä. Ovatpa ne sitten rosoisia tai sileitä – ne ovat mielestäni aina taidetta, joka tapauksessa. Sellaisia, joissa näkyy käden jälki – ja sen käden jälkeensä jättämä tunne.

Ehkä sitä kaipaa vain nyt jotain voimaa ja väriä – sellaista luonnon sopuisaa kontrastia. Tämä keikkuen tuleva kevät syö voimia. Ei meinaa millään malttaa odottaa maaliin pääsyä. Silmät tuntuvat etsivän kokoajan nälkäisenä jotakin inspiroivaa – ja saavat kai siitä sitten jotain vitamiineja itselleen 😉

Tässä muutama “vitamiini ja mineraali”, joista tykkään nyt vieläkin enemmän kuin ennen. Eikä tällä kertaa edes tarvinnut lähteä kirppikselle, kun omasta kaapista teki muutaman kivan löydön 😉 Onneksi olivat säilyneet edelliseltä siivouskerralta!

Suddenly I felt this need of something stronger and more colorful. Found some energy giving ceramic items from our closets.

Nuori Eeva -kukka on tyttäreni saama ylioppilaslahja, joka oli näköjään edelleen meillä kaapin kätköissä. Kääk, miten hyvän kontrastin se sai aikaan isäni vanhan kuorosalkun edessä./ The ceramic flower is a peace of art called Young Eve. Actually my daughter´s but still at our home. Love the contrast with my dad´s old bag.

Terraviivan laatat saavat ihanasti taas valoa olohuoneen ikkunan alla olevalla pöydällä. En kyllästy näihin ollenkaan./ Tiles from Terraviiva. Part of my ever growing collection.

Tämä kirppislöytö nousi esiin uuden keittiön sävyn myötä. Ennen en ollut siihen juuri kiinnittänyt huomiota. Nyt se nousi murretun sävyn voimasta esiin kuin poltettu oranssi aurinko./ A flea market treasure. Little but powerful with that color and design.

Yksi lempi esineistäni on tämä meditatiivisen simppeli Arabian kynttilänjalka./ Design Arabia, Finland. Simple, funktional, beautiful. And bought at flea market as well.

Nämä kulhot ovat meillä usein esillä ja käytössä. Tykkään erityisesti niiden moikuliaisesta (=epämääräisestä) muodosta. Epätäydellisyys on kaunista./ Japanese bowls I like to use a lot. Soup, salad, icecream – you name it, perfect for anything. Bought from Stockmann some years ago.

Hevonen on toteemieläimeni. Niitä meiltä löytyy lukuisina erilaisina versioina – puisina, rautaisina, keraamisena. Tämä on yksi niistä, jotka ostin tamperelaiselta keramiikkataiteilijalta Turun keskiajan markkinoilta v. 2002. Kuinka ollakaan – kaapista löysin ja ihastuin uudelleen./ Horses are the most beautiful animals I know. This horse has been bought from mideval market in Turku fifteen years ago. The artist was from Tampere. I was totally captivated by her works when I first saw them – and still am. The colors and the shapes.

Osaisipa itse tehdä käsillään jotakin tällaista…

Celia C

2 Comment

  1. Kaunista keramiikkaa! Jaan ihastuksesi aivan täysin ja mahtavaa, että olet tehnyt nämä löydöt omista kaapeista. Huikeat aarrekaapit sinulla ? Arvaapa muuten mitä! Maali on seinässä ja se on hurjan kaunis. Instaan päivitinkin siitä eilen kuvan. Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

    1. Kiitos mukavasta kommentistasi <3 Joskus on hyvä säilöä osa aarteista kaappeihin, sitten niitä on mukava löytää uudelleen...
      Hei - jännää nähdä teidän uusi seinä 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.