Helsinki-viikonloppu osa 2/ Helsinki weekend part 2

Tunnetko jo Plootun? Plootu sijaitsee Helsingissä Iso Roobertinkadun ja Fredrikinkadun kulmassa. Se on sekä huonekaluliike että kahvila vinkeän sympaattisella tavalla yhdistettynä. Meillä vierähti siellä pitkä tovi.

Tuotteet ovat peräisin kahdelta eri maahantuojalta: Sasu´s Playhouselta ja A&A Designilta. Tämä pikkutuolisuosikkini on Sasu´s Playhouselta. Että mä tykkään pikkutuoleista (voisi sanoa ongelmaksi asti, sillä meillä on niitä liikaa), puun ja metallin yhdistämisestä, hyvästä istumamukavuudesta (kunnon tuki selälle). Tässä oli ne kaikki. Ja jotenkin tuo mintunvihreäkin miellytti nyt pitkästä aikaa puuhun yhdistettynä.

Plootu – interesting furniture and good coffee. Iso Roobertinkatu 32, Helsinki.

Ehkä näissä jakkaroissa ei ole sitä istumamukavuutta, mutta hitsit miten ne näyttävät hyvältä pinossa 😉

Baaritiskin ääressä oli A&A Designin baarituoleja poikineen. Tuollainen puuselkänojainen olisi kiva meidän parvekkeelle!

Säilytykseen löytyi myös mielenkiintoisia ratkaisuja. Tykkään noista locker room-tyylin kaapeista ja tuo lipasto toimisi meidän eteisen vaatehuoneessa hyvin.

Tämä Sasu´s Playhousen tv-taso oli upea yhdistelmä puuta ja betonia. Mies tykkäsi tästä! Oli kuulemma hyvät kiskot oville ylhäällä ja alhaalla.

Kierrätysmateriaaleissa on vaan sitä jotakin. Kaikenlainen materiaalien uusiokäyttö tuo hyvän mielen.

Pitkän pällistelyn jälkeen joimme erinomaiset cappuccinot noilla ensin mainituilla tuoleilla istuskellen.

Matka jatkui Republic of Fritz Hansenille. Siellä mies istahti ensimmäisenä tähän sohvalle aivan fiiliksissä – tosin vilkaistuaan hintalapun väärin (yksi numero jäi pois).

Sain suostutella häntä hetken aikaa siitä pois – viimein puoliääneen toteamalla, että ylittää kuule meidän budjetin aika tavalla (hinta knafti 14 000e!) Mutta hyvä oli istua ja tuo kepeä jalkarakenne oli kyllä meidän molempien mieleen. Leveydeltäänkin se oli alle 2m, mitä olemme pitäneet rajana tälle joskus tulevalle sohvalle. Mutta sattuneista syistä siirryttiin sitten vaivihkaa katselemaan ihan muita juttuja 😉

Republic of Fritz Hansen, design furniture, classics, Yrjönkatu 12.

Tämä ikkunassa ollut tuoli oli kyllä niin eteerisen kaunis, mutta epäilen mukavuutta suuresti. Koristeeksi voisin tämän ottaa 😉

Tämä nahkainen seiska oli varteenotettava ruokapöydän tuoliehdokas, kun niitä etsimme muutama vuosi sitten. Olisivat kyllä olleet sellainen iän ase – eli näitä ei olisi varmaan tarvinnut koskaan uusia.

Nämä pölkyt olivat se hauska idea – valaisimet tietty myös kivoja.

Vielä pistäydyimme Boknäsilläkin ja yllättäen tämä oli se tuoli, joka sulatti sydämeni. Ihana,sympaattinen sametti ja niin mukava istua muhkeiden toppausten ansiosta. Jos telkkuhuoneeseen saisi mahtumaan niin…

Boknäs, furniture, Galleria Esplanad, Pohjoisesplanadi 33.

Mikä on sinun suosikkisisustus- /huonekalukauppa Helsingissä? Vinkkaa toki 🙂

Hyvää viikonloppua toivotellen,

Celia C

2 Comment

  1. Suvi says: Vastaa

    Näyttää kyllä niin kivalta paikalta. Harmi kun en tänä viikonloppuna tuonne kerinnyt vaikka lähellä Helsinkiä on tullut pyörittyäkin. Helsingissä tykkään käydä Mokossa ja Perobassa ja tottakai kirppareilla. Tänään itseasissa käytiin Järvenpään kirppareilla. Joken osto- ja myynti on kyllä käynnin arvoinen!

    1. Jos on tykännyt Mokosta ja Perobasta, niin tykkää kyllä Plootustakin – jopa enemmän!? Atmosfäärikin niin rento, mukava henkilökunta ja kansainvälinen tunnelma – turistit olivat löytäneet paikan 🙂 Tuolla Järvenpäässä en olekaan poikennut, kun aina kuljemme junalla etelään. Ehkä joku autoreissu olisi paikallaan, jolloin olisi helpompi tehdä myös mutkia.
      Aurinkoista päivää sinulle ja onnea uudelle blogi-nimelle <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.