Thai-katkarapukeittoa ja sushia synttäreillä

Meidän alkuvuoden päivänsankarin toivomuksesta synttärit vietettiin perheen kesken yhdessä sushia tehden.

Kattaus valikoitui Japanin lipun mukaan.

DSC00102

Kokemuksesta tiedän, että touhu on yllättävän aikaa vievää ja nälkä ehtii kasvaa hirmuiseksi ennen kuin valmista syntyy. Siksi teen aina alkuruuaksi thai-katkarapukeiton ns. rauhoittamaan tilannetta. Reseptin olen saanut ystävältäni – kiitos P 🙂 Hieman olen reseptiä hionut matkan varrella eli teen sen nykyään näin: (ohje neljälle, gluteenittomasti)

DSC00105

1 litra kana- tai kasvislientä

4rkl makeaa soijakastiketta (käytän gluteenitonta soijaa ja lisäksi 1rkl hunajaa)

1 suuri kesäkurpitsa ja 1-2 paprikaa

1 limen raastettu kuori ja mehu

0,5-1tl piri-piriä, chiliä, tabascoa tms. maun mukaan

2tl raastettua inkivääriä

100g riisinuudeleita  (gluteenittomia)

300-400g katkarapuja

4dl kookosmaitoa (valitsen kevyen version)

Kuumenna kattilassa kana/kasvisliemi, soijakastike, limen kuori ja mehu, chili ja inkivääri . Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat paloiksi. Lisää ne kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää nuudelit, katkaravut ja kookosmaito ja anna kiehua pari minuuttia.

DSC00110

Teemme yleensä 3-4 erilaista sushia, koska niitä syö mielellään eri makuja vaihdellen peräkkäin. Reseptit ovat Love foodin ruokasuosikit sushi -kirjasta. Nämä valitut ovat meille mieleisiä.

Katkarapu-avokadokulhot (s.172)

DSC00100

Meidän kuorituista katkaravuista valmistettu versio.

DSC00111

Kastikkeeksi yllä olevan kuvan sushikulhoon ja seuraavien kuvien rullien ja palleroiden dippaukseen sopii soija, inkivääri ja wasabi.

DSC00112

Lohi-rucolarullat peston kera (s.12)

DSC00099

Savulohipallerot (s.118)

DSC00101

Meidän tekemistä tuli tällaisia.

DSC00113

Mmmmm… maistuvat hyviltä.

DSC00115

Ei ollut enää poppareita, sipsiä, karkkeja eikä kakkua. Aikuisen lapsen synttäreitä vietettiin näin 🙂

Tällainen puuhastelu on sitä parasta yhdessäoloa 🙂 meidän perhe = meidän tiimi!

Celia C, proud mama

PS. Muistakaa viettää Earth hour lauantaina 19.3. klo 20.30-21.30. Ilman sähköä, kynttilän valossa – vaikkapa sushia maistellen!

4 Comment

  1. Linda says: Reply

    Earth houria vietetään ehdottomasti kynttiläillallisen äärellä – vaikka ruokalajiksi valikoituu ehkä jokin helpompi (nopeampi) vaihtoehto kuin sushi 🙂

    1. Myönnän että on työläs… meilläkin syödään jotain helpompaa, kuten keittoa 🙂

  2. Kaisa says: Reply

    Tyylikäs blogi hienoine kuvineen! Ihanat kattaukset ja herkut ruoat! Kiva, kun vinkkasit blogistasi! Tervetuloa myös uudelleen mun blogiin 🙂

    1. Kiitos Kaisa kommenteistasi! Varmasti tulen uudelleen – tulehan sinäkin 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.